Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/theme.php on line 540
Ben hier best wel happy | Matthias

Matthias

Matthias

 

Full RSS

 

Comments RSS

 

Ben hier best wel happy

February 1st, 2008

Terwijl de zon naar binnen schijnt en ik door het gat in de gordijnen de helder blauwe lucht aanschouw, dringt het tot me door dat ik wakker ben. Op de achtergrond hoor ik zo’n 200 kinderen van de lokale basisschool, 2 blokken verder, vrolijk zingen en besef ik dat we het hier nog niet zo slecht hebben… 

Nadat ik een douche(je) heb genomen, die overigens nog best wel redelijk is, wordt het tijd voor een ontbijtje. Het is immers al 10.30 uur :). Goed, op naar Mimi, onze vast ontbijt-stek van de afgelopen 2 dagen en daar een grote jus-de-orange en croissant met jam voor wel geteld 2,5 euro bestelt. 

Nog even over gisteren. Ons bezoek aan de uni was goed te doen. Na wat papierwerk en een uurtje wachten krijgen we een rondleiding en wat info van ons contactpersoon Monique. Ze gaf ons het lesrooster (dat pas dinsdag 5 feb begint!!!!) en praatte ons even bij over de belangrijkste dingen. Gelukkig waren wij zo bevoorrecht als exchange studenten dat we niet in de lange rij van wachtende studenten hoefde plaats te nemen, dat scheelde ons in ieder geval weer 2 uur ;)  

Daarna even doorgelopen naar Waterfront, het toeristische shopping-center van Kaapstad. Niet veel bijzonders, veel dure, exclusieve en westerse winkels waar 99% van de mensen blank is. De locatie is overigens wel leuk, direct aan het water in een baai, en dus hangt er een relaxte maritieme sfeer. 

s‘Avonds in onze eigen wijk Obsevatory (“Obs” voor initmi) een hapje gegeten. Dit keer geen springbok of ander exotisch wild dier maar gewoon een pizzaatje. De bediening was kwalitatief uitermate teleurstellend en ook de pizza zelf was niet om over naar huis te schrijven (alhoewel ik dit nu wel doe). Na nog twee biertjes te hebben gedaan ben ik mijn bedje ingedoken. 

Als ik deze blog heb afgeschreven hoop ik dat al mijn spullen nog in mijn koffer kunnen wat we gaan onze huidige accommodatie weer verlaten. Van het tijdelijke naar het definitieve huisje aan de Bedfordstreet. Hopelijk komen we daar dan een beetje in de mood wat alles gaat hier erg rommelig en aan de medebewoners zal ik al helemaal geen woorden vuil maken… Feit is dat ik vanaf nu een hekel heb aan backpackers, een overschillig, weed-rokend en hygiënisch bedroevend volkje. 

P.s. rest me jullie allemaal nog hartelijk te bedanken voor alle leuke reacties en talloze emails!

Comentarios

Jeannette

Hee!! Wederom ontzettend leuk om allemaal te lezen!! Jullie zullen wel blij zijn dat jullie eindelijk jullie echte eigen stekje kunnen gaan bewonen! Maar super om te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben!!

Kheb gister weer stagegelopen.. is leuk en gezellig daar! En nu lekker aan het genieten van een vrije dag :D btje jmmr dat hier de zon niet schijnt :p

Hé.. fijn weekend daar en tot de volgende weblog!

Jet

Jeannette

ow ja.. waar blijven de foto’s?? ;)

Erwin

Kijk, hier zitten de internetmannen. De één schrijft volop, de ander leest volop :) Het wordt tijd voor een fotootje.

Hier vandaag laatste dagje vrij. Maandag begint de stage. Neem het er goed van - hele dag ongeveer niets doen, beetje mailen, beetje tv kijken. Dat moet jou bekend in de oren klinken, of niet? :)

Ik kijk uit naar de volgende blog!
Heel veel plezier daar weer vandaag!

Groetjes,
Erwin

Niels van Renselaar

Ik begin steeds meer jaloers op jou te worden! Zo slecht heb je het daar inderdaad niet ;). Hoop dat je zo actief blijft bloggen, want je verhalen zijn leuk :).

Leave a Reply