Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/theme.php on line 540
Cape Point & Cape of Good Hope | Matthias

Matthias

Matthias

 

Full RSS

 

Comments RSS

 

Cape Point & Cape of Good Hope

February 9th, 2008

Het is weekend! Ja ja ook hier in Zuid-Afrika wordt het weekend met veel vreugde tegemoet gezien en uitbundig gevierd.

Vandaag zijn we naar Cape Point en Cape of Good Hoop (Kaap de goede hoop) geweest (met onze eigen huurauto! en via de mooiste route die ik ooit gereden heb), het meest zuidelijke puntje van het mooie Afrikaanse continent. Hier komen de Atlantische- en de Indische Oceaan samen. Het is daar ook een natuurpark dus hebben we wat apen en ander gespuis (bergmarmotten en soort antilopen) gespot. Ogenschijnlijk hadden deze dieren weinig last van de Windkracht 12 die daar ter plekke aanwezig was. Pfff… niet normaal, ik werd bijna uit mijn broek geblazen!

Terwijl Robin en ondergetekende even later stonden te genieten van de surfers aan een van de stranden werden Sanne en Lydia, een eindje verderop, bedreigt door een mannetjes baviaan. Gelukkig traden de dames heldhaftig op en redde ze zo hun eigen spullen en veiligheid van deze rakker met de rode billen. Na een aantal troostende woorden waren de knikkende knietjes zo goed als over en konden we weer verder.

Morgen maar weer naar de kerk en een relax dagje van maken en maandag, onze vaste vrije dag, hebben we gepland om naar de Tafelberg te gaan.

Maar nog even terug naar afgelopen dagen. Onze eerst lesweek zit er namelijk al weer op dus het is tijd om te reflecteren, een ‘goed’ schools gebruik.

Woensdag hadden we het vak Public Relations, en ik heb me daar gelijk maar van mijn beste kant laten zien door me aan te melden voor de eerst opdracht en presentatie, samen met 2 Afrikaanse medestudenten. Ik dacht dan ben ik gelijk klaar, kan ik beetje meeliften op de afrikanen en kijken hoe zij zoiets aanpakken en integreer ik in een beweging door! Sanne, Robin en Lydia stonden met glazig aan te staren en beschuldigde me later in de taxi van hoogverraad, maar ach, alles voor de studie he ;)

Donderdag een halve pen leeg geschreven tijdens het vak Research Methodology, geeft die mafkees aan het eind van de les vrolijk een hand-out aan iedereen. Waar is Martine als je d’r nodig hebt???

Vrijdag les gehad van Dr. Nirvana (ja ja echt waar!) en het was niet eens muziek les ;) Ook zij wist ons weer te verbazen. Na een enthousiaste introductie en wat motiverende woorden over dit lesjaar tovert ze met een big smile voor iedereen wat leesvoer tevoorschijn waar je U tegen zegt. Zonder overdrijven geeft ze ieder van ons ongeveer 100 A4-tjes om te bestuderen. En als of dat alles was… nee, iedere pagina is dubbel bedrukt en de meeste pagina’s hebben 2 kolommen waardoor je op ieder kant 2 (verkleinde) pagina’s kan printen. Do the math!

Maar wacht er is meer! Lezen is daar aan toe, ze verwacht van ons van ieder artikel een samenvatting, waarna ze tussen neus en lippen door verteld dat plagiaat (lees; overschrijven) bestraft wordt door middel van een definitieve schorsing. Oke oke als laatste uitsmijter dan: dit boekwerkje is voor de aankomende anderhalve maand, we kunnen dus nog 2 ander uitgaven ter grote van een complete Winkler Prins Encyclopedie verwachten! Awesome!

’s Avonds mijn zorgen van me af proberen te zetten tijdens m’n eerste echte ‘braai’ bij de buren, maar ook dat was niet zo’n succes.

Nou dat was hem weer voor deze keer, ik ga maar weer eens een biertje pakken, het is tenslotte zaterdagavond. Cheers!

P.s. Mijn kwantiteit huisdieren begint drastisch te dalen. Blijkbaar zijn mijn verzorgende kwaliteiten niet dermate goed en hebben ze hier daarom geen juist klimaat gevonden om verder te gedijen. Hopelijk maakt de ongediertebestrijding maandag een definitief einde aan deze bewoners die geeneens huur betalen!

Comentarios

Jeannette

hahaha.. misschien heeft stagelopen toch zo z’n voordelen ;)

Erwin

Jammer joh; moet je doen wat je haat; studeren :p
Hier is het allemaal in het Nederlands.
En veul minder lezen :) Lang leven stage!

Eh, Jeannette; je zit toch niet onder kerktijd te reageren?!

Benjamin

WTF! Dat is niet best. Volgens mij zijn ze in Afrika dus gewend om écht te werken. Ja jongens, op de CHE worden we misschien wat verwend.
Jullie zijn er natuurlijk om te werken en te studeren, en niet om te genieten van al het moois daar. Dus wat dat betreft kunnen jullie je doelen goed na komen!
:P
SUCCES!

sten en marlies

arme jongen!!

moet je nog wat doen ook daar…
maar je bent dus gewoon zaterdag zondag en maandag vrij?
wat zit je nu te klagen man.

geniet van je biertjes he.
good luck met je leesstof.

Ton Veen

Matthias, ik heb je verhaal van voor naar achteren gelezen, mijn COMPLIMENTEN voor je schrijfstijl. En de inhoud…ik kan me precies alles voorstellen!
Ik zie op een foto warempel naast dat (te) grote bed van je een hele stapel boeken op je tafeltje. Doet me goed!
Hou Dr. Nirvana in ere, ze is echt een KEI. ALLES lezen dus…..:-))
Hej, het ga je goed. Ik leef van harte mee. En over die bobbejanen (bavianen? nooit van gehoord daar…)en kakkerlakken (nette diertje hoor, veel beter dan nederlandse muizen, ratten en luizen) hebben we het nog wel eens.
Ging je nou echt het Aquarium in Waterfront bekijken als voorbereiding op je duikcursus??? NEE HE !!
Groetjes, Ton Veen

Leave a Reply