Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/theme.php on line 540
Lief weblog | Matthias

Matthias

Matthias

 

Full RSS

 

Comments RSS

 

Lief weblog

March 18th, 2008

Lief weblog,

Ik heb weer even wat tijd gevonden om mijn belevenissen aan je toe te vertrouwen. Ik vind het zo fijn dat jij er altijd voor mij bent als luisterend oor! Het lijkt wel alsof je precies begrijpt wat ik bedoel, aan 3 A4-tjes een half woord heb je voldoende.

De week begon dinsdag vrij rustig, ik ben niet naar school geweest. De snee onder mijn voet was natuurlijk daar de aanleiding voor, al was het natuurlijk wel een wat mager excuus, maar dat weet toch niemand! Ook woensdag ben ik fysiek niet naar de uni aan de Keizersgracht gegaan maar hebben Robin en ik een onderzoeksdag ingelast. Heel nuttig bezig geweest zoals je snapt. Donderdag en vrijdag gewoon naar de lessen geweest en donderdagavond tot 02.00 bezig geweest voor een assignment… pff 2300 woorden…

Zoals je begrijpt en weet uit ervaring vind ik het heerlijk als het eenmaal weer weekend is. Vrijdag hebben we onszelf dan ook maar getrakteerd op een etentje bij de Italiaan in Waterfront. Het eten was kwalitatief erg goed, de kwantiteit viel wat tegen, zeker bij het toetje van Lydia. Gelukkig hadden ze hier geen appelmoes, hahaha. Toen ik mijn blokjes had gevuld was het tijd voor een filmpje in de bios. Voor de dames hebben we een zoetsappige cq romantische komedie uitgekozen. Vervolgens nog even blijven hangen in een pub om thuis de lokale snooker-boer te bezoeken voor een potje ballen.

Zaterdag, lief weblog, was een spannende dag! Ik heb namelijk het eerste gedeelte van de hulp-sint-cursus gevolgd! Want wat is een sint op die gladde daken en koude avonden zonder zijn trouwe schimmel? Inderdaad helemaal niks, en daarom bestond de eerst les uit het “onder de knie krijgen” van dit edele dier. Het is alleen een beetje jammer dat ik niet zeker weet of ik voor dit gedeelte van de cursus geslaagd ben!! Het ging op zich wel goed, er waren alleen een paar maren. Mijn paard was of een vrouwtje, of oud of gewoon lui, hij(of zij) was in ieder geval niet vooruit te branden! Daarnaast was het draven ook niet zo’n succes, het staan-zitten-ritme kreeg ik niet helemaal onder de knie, maar ach, het is waarschijnlijk net als surfen, je moet het gewoon een paar keer doen en dan krijg je het wel onder de knie. Verder voelde ik me als een ware Zorro en de prins op het wittebruine paard! Al met al was het best leuk, stel je maar voor; paardje rijden op een groot wit strand, niemand anders om je heen, de zon lacht je tegemoet, de bergen kijken je geruststellend aan en de zee stuurt zijn golven in een mooi ritme de stranden op…

Er was eerst wat twijfel of ik wel kon deelnemen aan deze cursus, er was namelijk een enigszins discriminerend selectiebeleid. “Heavy people” (lees 90+) waren niet gewenst omwillen van de gezondheid van de paarden… Natuurlijk ziet mijn body er niet uit als 90+ dus gelukkig mocht uit uiteindelijk gewoon opstijgen!

Voor de volledigheid moet ik er wel nog even bijzeggen dat mijn paard waarschijnlijk 5 gekneusde ribben, 6 tanden minder en een uitgescheurde bek heeft, maar ja, dan moet je ook maar niet zo lui zijn en gewoon een beetje luisteren naar de chauffeur!!! (Bedenk me nu dat het paard toch echt een vrouw moest zijn geweest; ze was eigenwijs, luisterde niet maar mijn opdrachten, wilde d’r eigen weg gaan, was bang dat d’r haar uit model ging als ze door het water ging en kon tot overmaat van ramp opeens wel snel rennen toen ze eenmaal d’r stal rook!)

Zaterdagavond is zoals altijd het hoogtepunt van het weekend, en dit keer letterlijk! Op de 32e en tevens bovenste verdieping van een bankgebouw in down-town Kaapstad zijn we naar Hemisphere geweest. Moderne club, lekkere muziek, goede tequilla, lekker bier, mooie toiletten, een ideaal tijdverdrijf voor de Europese jeugd en lokale juppen. Cool was ook het uitzicht over “Cape Town by night” onder het genot van de beats van de DJ. Was weer dolle pret en erg gezellig!

Zondag hebben we uitgeslapen en ben ik samen met mijn Zuid-Afrikaanse vrienden Monique, Kaz, Paul en Liezl naar een openlucht concert a.k.a. picknick in de huge botanische tuin (Kirstenbosch) hier om de hoek geweest. Echt super relaxed! Er hing een geweldige sfeer, iedereen zat te nippen aan z’n wijn, smeerde een stokbroodje met kruidenboter, maakte een leuke groepsfoto en genoot van de zon op zijn van thuis meegenomen kleedje. Daarnaast waren er ook nog de deuntjes van een Zuid-Afrikaanse rock-chick (beetje Anouk-stijl). Het was echt zo’n “relaxen op Bloemendaal aan Zee op een mooie zomeravond met je vrienden en een biertje”avond.

Maandag was het weer tijd om te surfen! Nadat Robin en ondergetekende een zakelijk afspraak hadden voor ons onderzoek en ook Lydia verplichtingen had op school, zagen we elkaar om 14.00 weer bij school om naar de Muizenberg te gaan om daar over de golven te heersen. Vol overgave zei ik bij de aanblik van de zee toen we kwamen aanrijden dat “het goede golven waren” het was mij echter even ontschoten dat als er niemand aan het surfen is dat waarschijnlijk wel een reden heeft… Goed, wetsuit weer aan, voetje stevig ingetaped en gaan met die plank. De wind kwam van zee en dat was dus ook de reden van de slechte golfkwaliteit. We konden nauwelijks surfen (zover onze capaciteit, kwaliteit en ervaring dat natuurlijk toeliet) omdat het weer niet echt mee zat. Toch nog wel even geprobeerd maar het was niet echt een succes. Robin “Ongeduld” Bosma (ongeduld is my middlename) werd wat gefrustreerd door het uitblijven van succes op zijn surfplank dat het lot in eigen ‘hand’ nam. In een waas van verstandsverbijstering gaf hij z’n plank de schuld en besloot deze een stevige mep te verkopen. Maar de plank gaf geen krimp, dus moest Robin’s hand wel krimpen… Een pijnlijke en waarschijnlijk gekneusde hand tot gevolg! Oh oh oh… Gelukkig ben ik niet de beroerdste dus heb ik ’s avonds maar de appelmoespot voor hem open gemaakt!

Nou lief weblog, je ziet het weer he, ik heb weer een hoop beleefd. Bedankt dat je er weer voor me was, ik vond het leuk. En tot volgende week maandag of dinsdag he!

P.s. vergeet ik bijna te vertellen dat er waarschijnlijk minder Matthias terugkomt naar Nederland dan dat er naar Zuid-Afrika is gegaan… De weegschaal vertelde: 5 kilo minder in 7 weken! Nu snap ik waarom mijn broeken en mass afzakken en dat wetsuit mij zo goed staat!

Comentarios

Martijn

Beste vriendjes en vriendinnetjes,

Enige jaloezie doet zich in mij op bij het horen van de ‘nothing hill’-achtige tafereeltjes ;). En over Bosmas ongeduld gesproken: de een slaat z’n plank en de ander z’n paard, zullen we maar zeggen.

Beterschap met het gapenda gat in je voet en doe lekker rustig aan :p!

Martijn

Ad en Evelien

Je bent weer goed en leuk bezig geweest jongen, geweldig om te lezen.

Blijf vooral met z’n allen genieten van al het moois jullie zien en beleven.

Evelien

wil en martin

je doet leuke dingen daar en blijf er van genieten
gezellig om het allemaal zo te lezen
tot de volgende keer
groetjes martin en wil

sten en marlies

vriend,

klinkt weer leuk.
paardrijden op het strand… klinkt als een romantische film. en dan die picknick.
krijgen we een andere kant van je te zien.
5 kilo afgevallen?
geniet ervan.
vrolijk pasen!

Daniëlle

Heeej,
Gefeliciteerd met mijn vader!!
Oh, trouwens, jij ook gefeliciteerd met jouw vader!
Maak er een leuke dag van vandaag!
Kuzzz en Ajjjuuu

Leave a Reply