Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/theme.php on line 540
Living the South African life | Matthias

Matthias

Matthias

 

Full RSS

 

Comments RSS

 

Living the South African life

May 6th, 2008

De tijd in Zuid-Afrika begint zich langzaam maar onstopbaar te reduceren, de weergoden zijn ons minder goed gestemd (af en toe regen, veel wolken en slechts 20 graden de laatste 2 dagen, ja lach maar!) te zijn en de takenlijst lijkt groter dan ooit! Maar wees gerust, ik geniet nog steeds!

Na de eerst week van onze vakantie waarin de Garden Route aan de beurt was kwam de tweede week ook snel op gang. Dinsdagavond stond mijn grote vriend Harmen al op het vliegveld te wachten! Goed om weer eens een bekende in levende lijve te zien.

Om het goede Zuid-Afrikaanse leven aan Harmen en Femke (vriendin van Sanne) te laten zien hebben we ze dezelfde avond maar meegenomen naar de TigerTiger. Wat afrikaanse moves aangeleerd en dansen maar! Na wat bier uit Namibië (Windhoek) ging dat prima en zijn ze beide voor hun inburgering geslaagd.

Woensdag was natuurlijk Koninginnedag, iets wat ook hier gevierd moet worden. Niet de hele dag, zoals met de rommelmarkten, concerten, etc in Nederland, maar in ieder geval de avond. Daarom verplaatsten wij onze bruine en afgetrainde lichaampjes naar Rafiki’s waar nog zo’n 50 andere Nederlanders zich in het oranje hadden gestoken en al hossend en in polonaise alle andere gasten totaal verbouwereerd achter zich lieten. Van Ander Hazes tot aan Guus Meeuwis, alles toppers in je moerstaal kwamen voorbij, uiteraard luid meegezongen door de Nederlandse enclave hier in Kaapstad.

Donderdag zijn we vertrokken naar Gansbaai waar de volgende ochtend gedoken zou worden naar haaien. ’s Ochtends had ik al een halve apotheek aan reispillen op waar een olifant out van zou gaan of een suïcidaal patiënt een moord voor zou doen. Dit alles om maar te voorkomen dat het fiasco van vorige keer zich weer zou voordoen en dat ik de halve boottrip over de reling zou moeten zitten zonder ook maar een haai te zien. En zowaar… de zee was kalm, de zon scheen en de wind wat niet overmatig aanwezig. Eenmaal aangekomen bij Dyer-island duurde het een halfuurtje voor de eerst haai om onze boot cirkelde en gretig snoepte van de 5 kilo tonijn die de crew had uitgeworpen.

Dus hup, wetsuit aan en duiken maar! Met z’n 6-en zaten we in de kooi terwijl de achterneef van Jaws samen met zijn consorten, gelokt door het aas, vrolijk pareerde voor onze kooi. Dit was echt heel erg indrukwekkend, mooi en een heleboel andere positieve bewoordingen. Niet echt eng trouwens, al dacht bij buitenlandse buurman in de kooi er anders over. Meneer Haai had na een kwartiertje het spelletje van naar het aas happen en deze net missen omdat de mensen in de boot eraan trokken een beetje gezien en dus besloot hij op een andere manier aan zijn voedsel te komen! Een eerste voorzichtige inspectie op 1 meter van de kooi was het resultaat, het gevolg was een U-turn (waarschijnlijk geïnspireerd door sanne) en een rechtstreekse aanval aan de rechterkant van onze ijzeren kooi. Als tweede van rechts zat ik voor 1100 rand op de eerste rij, helemaal nadat mijn buurman bij het naderen van dit majestueuze beest niet wist hoe gauw hij een veilig plaatsje achter in de kooi moest zien te vinden. Om te zorgen dat we een beetje onderwater konden blijven kregen we allemaal wat extra gewicht mee. Aangezien er 1 zware “weightbeld” (voor de rest wat lichtere) was (formaatje 30 kilo) en ik nog steeds wel redelijk groot ben werd ik geacht een kwartier lang met dat ding om mijn schouders te dobberen. Mijn linkerschouder is nu 5 cm lager gesitueerd dan mijn rechterschouder, maar ach, je moet er wat voor over hebben hè.

Terug aan dek snel de wetsuit uitgetrokken en naar het bovendek gesprint om daar de rest van dit wonderlijke schouwspel te bekijken. Terwijl er wat andere mensen in de kooi zaten konden wij van boven prima foto’s maken en genieten van wat Moeder Natuur ons allemaal voorschotelde.

Zaterdag probeerde we het nog even op het strand, maar de wolken en de wind staken hier een stokje voor en dreven ons door naar Waterfront waar we nog even lekker geshopt hebben. Uiteraard ’s avonds nog een biertje gepakt, dit keer om de hoek bij Barmooda. Voor Harmen en Femke een hele openbaring, ze voelde zich lichtelijk gediscrimineerd omdat we met z’n zessen de gehele blanke wereldbevolking vertegenwoordigde, voor de doorgewinterde Zuid-Afrika-gangers gesneden koek dus hup aan het bier!

Zondagochtend uitgeslapen en ’s middags op de koffie bij de 5 vrienden van Lydia (en de navigator herself) die in een buitenwijk van Kaapstad een leuk optrekje hebben gehuurd. Na de taart en koffie (hoe hollands!) door naar de kerk. Robin en ik scheurde met 140 over de N1 omdat we redelijk laat waren. We kwamen de kerk binnen en slopen toegezongen door de gemeente tijdens het eerste lied naar een plaatsje. De rest waarvan hun auto’s niet 140 haalde kwamen 3 minuten laten binnenrennen(!) en werden opgemerkt en niet meer dan terecht toegesproken en aangemerkt door de dominee als gasten en er werd gedurende de hele preek aan hun gerefereerd. Ben ik even blij dat onze Jetta soms 140 kan rijden ;)

Maandag de laatste loodjes bij de politie afgewerkt voor de inbraak en verder een beetje nuttig bezig geweest voor ons onderzoek. De vakantie is immers afgelopen en de drukke tijden van zweten, zwoegen en bikkelen komen er aan en dus zal er weinig tijd zijn voor toeristische uitjes of mondain aan een cocktail nippen bij zonsondergang…

… zucht …

Comentarios

Martijn

Het klinkt allemaal wederom fantastisch! Geniet er nog van (want het is natuurlijk bijna voorbij) en veel succes met het afstuderen!

Ciao, Martijn

Jet

ik had niet gedacht dat het hier nog eens mooier weer zou zijn dan daar :-) Het zonnetje schijnt volop, geen wolkje te zien, en geen regen gehad de afgelopen dagen, hoe fijn! Btje jmmr dan weer dat ik nu op kantoor zit.. pff :S

Kben nu ook wel benieuwd naar foto’s.. want ja, eerst zien, dan geloven ;-)

Geniet er nog van de laatste weekjes daar!

Tjouw,
Jet

Ton Veen

Dag Matthias, ik heb weer eens even de moeite genomen te genieten van je schrijfsels. Tjonge, jij hebt een verbazingwekkend Afrikaans schrijftalent!! Communicatieonderzoek heeft overigens uitgewezen dat witte tekst op zwarte achtergrond niet echt werkt…
Sanne vertelde me over de diefstal. Heftig hoor. Veel sterkte met alle onderzoeksgegevens te recapituleren - als je die tenminste al hebt…:-)
Wat moet je trouwens steeds met haaien. Die kom ik steeds tegen in je blogs. Geef mij maar Wilderness en Plettenberghbaai - leuk om de route gedeeltelijk te herkennen van een tocht die ik zelf 10 jaar geleden gemaakt hebt.
Veel succes nog de laatste weken!!
Alles van die beste, mooi bly, Ton

sten en marlies

matti,

klinkt weer goed.
ben blij, dat jullie Holland vertegenwoordigen.
succes met je laatste studieweken.
even een weetje, het wordt hier morgen 26 graden…

hoihoi

Erwin

Tjongejonge, ziet er weer goed uit!
Mooie foto’s :-)

Laatste weekjes.
Veel succes met het onderzoek!
Komt het allemaal wel op tijd af?

Leave a Reply