Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/theme.php on line 540
Positieve peuterspeelzaalniveau criminaliteit | Matthias

Matthias

Matthias

 

Full RSS

 

Comments RSS

 

Positieve peuterspeelzaalniveau criminaliteit

April 1st, 2008

Hoooiii!

Wat zag ik daar voorbij vliegen? Ohh, het was de tijd! Tsjonge, niet normaal zeg, we zitten hier nu alweer 2 maanden in Zuid-Afrika, en de helft van onze vakantie buitenlandse studie zit er al weer op. We hebben al veel leuke dingen gedaan, maar planning laat toch zien dat we nog (te)veel dingen (business and pleasure) willen en moeten doen in de komende 2 maanden. Time flies when you’re having fun!

Allereerst moet ik jullie even bedanken voor alle hartverwarmende en alleraardigste reacties! Die doen een mens in het verre Zuid-Afrika namelijk goed, zoals mijn verhalen jullie hopelijk ook een beetje goed doen!!!

Dinsdag tot en met vrijdag waren er weer de standaard colleges op de Cape Peninsula University of Technology (CPUT) waar weinig over te vermelden viel. Enige memorabele moment van de schoolweek was de donderdagmiddag. Er was toen namelijk een aids campagne op onze school, georganiseerd door de begeleider van Sanne en Lydia’s onderzoek. De dames waren dus moreel verplicht hier een aidstest te laten doen, de mannen voelde nulkommanul verplichting en nog minder zin, dus zij skipte dit medisch onderonsje. Met knikkende knietjes namen de dames plaats in de interviewruimte waar ze het hemd van het lijf werd gevraagd over allerlei persoonlijke aangelegenheden. Daarna was de bloedtest aan de beurt en moest er 15 minuten worden gewacht op de uitslag, die overigens negatief was, wat dan weer positief is. (snap je ‘m nog?)

Toen Robin en ik blij waren dat we eindelijk konden vertrekken, de dames waren immers eindelijk klaar, kwam onze grote vriend de organisator aan stappen voor een alleraardigst praatje. Dit leidde uiteindelijk tot het zeer vriendelijke doch dwingende verzoek aan beider mannen om ook een aidstest te doen. Onze overenthousiaste afrikaan krijgt waarschijnlijk subsidie voor iedere afgenomen aidstest, want er was geen ontkomen aan (voor Robin althans…).

Matthias had totaal geen behoefte aan geprik in z’n lijf (dat gebeurd namelijk al vaak genoeg) en 20.000 confronterende vragen dus begon hij daar een verhaal af te steken waar je U tegen zegt. Van Kaapstad tot Tokio niks kon meneer er van overtuigen om mij mee te nemen naar zo’n creapy Gestapo ondervragingsruimte! Mijn goede excuus was in dit geheel natuurlijk de diabetes. Ik ben immers onder continue toezicht van Europese doktoren, ben recentelijk helemaal binnenste buiten gehaald en getest op van alles en nog wat, (niet op aids, maar dat weet hij natuurlijk niet), stress is niet goed voor mij als diabetespatiënt, bla bla bla. Kortom, om een lang verhaal kort te maken, Matthias weigerde een test te doen.

Uiteindelijk verplaatste de aandacht van Mister Aids zich van mijn persoon naar die van Robin. Robje had helaas niet zo’n goed excuus, maar waarschijnlijk nog minder zin dan ik. Na even tegenstribbelen liet hij zich aan het handje meenemen en onderging vol spanning de test. Toen de dames suggereerde dat ze al zijn vertrouwelijke antwoorden hadden gehoord trok hij zelfs een beetje wit weg, en naarmate het wachten op de uitslag langer duurde werd Robin ook zichtbaar gespannen… Zou hij dan toch… Gelukkig had hij ook niks onder de lede en konden we allen weer met een gerust gevoel naar huis!

Om de geslaagde aidstesten te vieren zijn we donderdagavond maar even gaan stappen op Long Street, het gezellige centrum van Kaapstad. In het cafe Jo’burg waren ongeveer 6 blanken en die kon je niet alleen ontdekken door hun huidskleur maar ook aan hun danskwaliteiten…

Vrijdag zijn we gezellig gaat eten in MamaAfrica. Het bekendste restaurant van Kaapstad, waar niet alleen het eten erg lekker was, ook de sfeer in combinatie met de live muziek was fantastisch. Later nog even een biertje gedaan in de Hemisphere. Zaterdag voor de verandering maar weer eens naar het strand geweest. Je moet toch wat met je weekend hè… Goed ingesmeerd dit keer en dus niet verbrand. ’s Avonds stond de braai bij exhuisgenoot Caroline op het programma vanwege haar verjaardag, aansluitend hebben we met z’n alleen het feest doorgezet in Fashion TV waar het erg warm en gezellig was. Uiteindelijk lagen we om 5 uur in bed… Maar ’s avonds een man, ’s ochtends een man dus hup zondagochtend om 10 uur weer in de kerk!

Qua kerken wil het overigens nog niet zo vlotten, deze keer waren de mededelingen van de voorganger bij de Baptisten kerk verspreid over 45 minuten. Ja echt, drie kwartier mededelingen van een peuterspeelzaalniveau, over waarom iedereen naar een of andere cursus zou moeten komen.  Zo had hij een hele presentatie in elkaar gedraaid waarin dmv een vraag en antwoord manier de meest nutteloze dingen 4 keer werden besproken. En daarna diende nog de rest van de dienst afgewerkt te worden… zucht…

Goed, ons tekort aan slaap hebben we zondagmiddag maar goedgemaakt op het strand en ook deze keer niet verbrand (HOERA!). En toen we thuis kwamen stond er overheerlijke pasta klaar die die schat van een Lydia had bereidt. Als dank daarvoor hebben we met z’n allen aan potje Kolonisten van Katan gedaan, iets waar Lydia al 7 weken om vraagt. Uiteraard hebben we haar laten winnen, hopelijk zeurt ze dan niet zoveel meer, haha. Het was overigens wel grappig spel, voor degene die het spel kennen; ik was blauw.

Maandag was het weer eens tijd om te gaan surfen! Helaas helaas waren ook deze keer de condities (van het water en de wind!!!) niet zo goed. Echt veel kwam er van onze plankkunsten dus ook niet terecht. Wel heb ik ontdekt dat ik een luie gemakkelijke surfer ben. Waarom de moeite doen om te staan op die plank als je ook kan blijven liggen??? Je komt even ver (sterker nog, in de meeste gevallen verder omdat je er niet zo snel afvalt), het is veel makkelijker, het is veel minder inspannend en je kan nog even rustig van de zon en het uitzicht genieten als je “on top of the waves” lekker naar het strand toe cruiset. Ben ik nou zo slim of zijn die andere surfers nou zo dom?

Wat ook nog wel interessant is voor jullie om te weten is de criminaliteit alhier. Nadat een 2 weken geleden de auto van een huisgenootje is leeggehaald wordt het de laatste tijd serieus. Zo hoorde we dat een exhuisgenootje onder lichtelijke dwang van een stanleymes haar auto radio en sleutels moest afgeven, zondagavond werd er een vrouw in elkaar geslagen voor de deur van ons huis (we hebben haar maar even geholpen en de politie gebeld) en vannacht heb ik om 03.00 twee ongure figuren die met zaklampen in onze auto zaten te schijnen moeten wegjagen. 10 minuten later kwam een andere afrikaan voor ons huis zijn buit (cd’s en radio frontje) van even verder inspecteren maar schrok zo van onze bewegingsmelder dat ook hij het hazenpad nam.

Nou vraag je je natuurlijk af, wat doet Matthias om 3 uur ’s nachts bij z’n raam. Nou ik was namelijk wakker vanwege de 739 muggen die rond mijn hoofd zoemden! De muur zit nu overigens onder de plat geslagen insecten en bloedspetters, maar dit even ter zijde…

Maak je overigens niet druk om mij hoor, ik red me wel :)

Comentarios

Jeannette

tss.. nog steeds geen reacties, dat kan natuurlijk niet ;) daarom toch maar even.. ook al weet je al lang dat ik elke keer weer geniet van je weblogs :)

Have a nice weekend!

harmen

Ey Matti!! je hebt je dus weer goed vermaakt deze week! ik wordt nu toch wel een klein beetje angstig als ik het laatste deel van je verhaal lees…. gelukkig heb ik connecties bij de politie dus zal het met die ongure types wel goed komen.
ik kan niet wachten tot ik die 739 muggen en jou gezelschap mag komen houden! geniet van je weekend en spreek je wel weer.

harmen

aaaah ik dacht dat ik de eerste was …..:)

Sanne

Heej Matthias!

Leuk van je te horen :) ik vermaak me wel ja in Boedapest! doe niet zulke spectaculaire dingen als jullie, maar geniet wel van de stad, de mensen, de cultuur, en milán natuurlijk :P

bij julli klinkt het tof allemaal, die tijd ga je nooit meer vergeten lijkt me!

Veel plezier nog, geniet ervan!

X Sanne

sten en marlies

mat!!

dat jij niet eens die aidstest wilde doen. verdacht…
leuk om weer van je avonturen te horen. Inderdaad best wel sensationeel die criminele verhalen van je.

Stel dat het ernstig wordt, een ding moet je weten: we houden van je…sniksnik ;)

Leave a Reply