Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/theme.php on line 540
Weekend vol sport | Matthias

Matthias

Matthias

 

Full RSS

 

Comments RSS

 

Weekend vol sport

March 3rd, 2008

JA JA hier is ‘tie weer! Een nieuw weekend, een nieuwe blog.

De schoolse activiteiten (dinsdag - vrijdagmiddag) sla ik even over, jullie weten toch wel dat ik (en de rest) me hier bijzonder hard voor inspan, vele uren in de collegebanken vertoef daarnaast nog avonden opdrachten tik achter mijn laptop en dan heb ik het nog niet eens gehad over de “literature review” die ons menig tussenuur in de bibliotheek houdt. Het enige noemenswaardige punt wat de presentatie van de dames op de vrijdagochtend geheel en compleet in het Engels! Zenuwachtig dat ze waren… maar het ging goed en we waren trots ‘onze’ ladies, al was het mede mogelijk gemaakt door de peptalk van ondergetekende en de opbeurende woorden van Robin ;)
(ik dreigde even voor aanvang een hele lastige vraag te gaan stellen maar toen Sanne op haar beurt dreigde me dan nooit meer aan te kijken heb ik hier (voor de goede vrede) maar vanaf gezien, lol)

Ken je dat trouwens? Dat je soms zomaar zonder bijzondere reden opeens zo’n ultiem vredig gevoel hebt? Je beseft dat je het goed hebt c.q. erg gezegend bent, door alles wat je mag hebben en kan doen! Zo’n moment van innerlijk geluk had ik vrijdagmiddag. Raampje open, 1 handje aan het stuur (wel links rijden), 1 handje uit het raam, zonnebril op m’n neus, radio lekker hard, zonnetje schijnt mooi over de Tafelberg, het verkeer rijdt goed door, alleen in de auto, een leuke avond in het vooruitzicht. Wat wil je nog meer? HEERLIJK!

Goed, door naar de interessante dingen!

Vrijdagavond stond het integreren in het witte gedeelte van de Zuid-Afrikaanse samenleving  centraal. We gingen namelijk naar een rugbywedstrijd! Veel Zuid-Afrikaanser kan je het bijna niet krijgen. Na een korte autorit (die uiteindelijk nog redelijk lang duurde vanwege de files, die ze hier helaas ook hebben) kwamen we aan bij het stadion van de ‘Stormers’. Vlakbij het stadium was een groot grasveld waar een typische TT-Assen-sfeer hing. Gezellig met elkaar op een grasveld, barbecuetje mee, biertje in je hand, beetje lullenpraten en schelden op de tegenstander.

Eenmaal door de controle (gefouilleerd door een grote neger, ik hoefde nog net niet te bukken…) begon onze klim over de trappen naar onze plek. Een korte flashback naar mijn tijd als klein jochie die samen met z’n vader naar Feyenoord of Oranje ging bracht een glimlach op mijn gezicht. Na een biertje in de kroeg van het stadium (je mag je bier niet mee de tribune op nemen, grrr!!!) en eenmaal op onze stoel gesetteld was het tijd voor integratie 2.0

Rugby was 1.0, Biltong werd 2.0. Biltong is een gedroogd reep(je) vlees, dat tamelijk taai is dus waar je goed en langdurig op moet kauwen voordat je het kan doorslikken. Smaak was wel oke, maar moeilijk te omschrijven. Gelukkig zijn we alle 4 door dit inburgeringsexamen geslaagd en konden we genieten van de wedstrijd. De lokale superhelden moesten aantreden tegen de Nieuw-Zeelandse Crusaders (een soort Champions League). Helaas waren de krachtsverhoudingen niet gelijkmatig verdeeld en verloren weze met 0-22.

Zaterdag was de dag van de voetbalwedstrijd. Dit keer dus integreren in het zwarte gedeelte van Zuid-Afrika. Voordat je binnen bent heb je heel wat Afrikaanse taferelen gehad. Ben je 3 keer aangerand om te kijken of je een portemonnee bij je hebt, is je kaartje 4 keer bijna uit je zak gejat, ben je 2 keer heen en weer gegooid vanwege een boze menigte die geen kaartje meer kan krijgen en de helft dunner vanwege het gedrang voor de ingang. Maar ach dat hoort er bij hè, relax you’re in Africa!

Maar als je eenmaal binnen bent… wat voor feest! FANTASTISCH! Een voetbalwedstrijd bezoeken in Zuid-Afrika is zelfs voor meest vervende voetbalhaters en anti-cruijfianen een belevenis van jewelste. Zingen, dansen, springen, toeteren, schreeuwen en schelden, het is echt een heksenketel maar dan in de positieve zin van het woord. De echte beleving, passie en onvoorwaardelijke steun van de supporters is geweldig om mee te maken. Het niveau was dramatisch maar de hele atmosfeer maakte dat ruimschoots goed, want op het moment dat 15.000 man tegelijk het wissel-teken (handen bij elkaar ronddraaien net boven je hoofd) doen voor de spits die weer een kans verprutst kan ik echt geen big smile onderdrukken :D

Leuk was ook dat alle supporters door elkaar zitten. Zo hoort het eigenlijk ook, maar helaas kan dat in Nederland niet meer. Zo heb ik halve verbale en non-verbale veldslagen gevoerd met mijn buurman die voor de tegenstander was. Een gezond portie rivaliteit is voldoende om elkaar op de rug te slaan bij een gemiste kans van de tegenstander en net even wat extra uit je dak te gaan bij een doelpunt van jouw team. Je begrijpt het al, ik ben helemaal geïntegreerd bij de zwarte Zuid-Afrikanen en heb mijn sociale skills goed ingezet.

Toch moet me een ding van het hart. Ik heb lopen juichen voor Ajax(Cape Town) terwijl ik sinds jaar en dag het goede voorbeeld van mijn vader volg en een Feyenoord-supporter ben! Ik wil bij deze alle Feyenoord aanhangers dan ook om vergeving vragen ;)

(ik probeer mijn fout nu goed te maken) Wat wel weer opvallend was is dat de Ajax-aanhang erg stil was (net als in Nederland!)! In tegenstelling tot het gedeelte van het stadion waar wij zaten en met ons het merendeel van de aanhangers van de tegenstander. Ik kan dus concluderen dat, na ervaring in NL en ZA, Ajax-supporters niet de échte supporters zijn ;)

Voor de statistici cq meeschrijvers met het bord op schoot: uitslag Ajax Cape Town vs Kaiser Chiefs 1-1.

De zaterdag is echter nog niet compleet zonder een goede zaterdagavond en bijbehorend vermaak. Diehard partypeople Sanne, Robin en Matti hebben club TigerTiger weer onveilig gemaakt met onze nieuw aangeschafte schoenen. Speciaal voor het uitgaan want sportschoenen vinden ze hier niet altijd even cool. Sanne heeft trouwens mooie en chique lakschoenen met hoge hak gekocht! Ze lopen voor geen meter zegt ze en dus denk ik ‘waarom koop je ze dan?’. Mijn bekrompen mannelijke redeneringsvermogen kan daar echt niet bij, misschien komt dat nog wel een keertje…

Zoals gebruikelijk:
-    was het gezellig
-    lagen we weer net te laat in bed
-    smaakte het bier goed
-    werden we afgezet(in de negatieve zin van het woord) door de taxichauffeur

Zondag hadden we voorgenomen om ’s avonds naar de kerk te gaan zodat de ochtend ons ruimte bood om uit te slapen. Iets wat wel enigszins noodzakelijk was na de vorige avond en daarnaast ook 1 van mijn favoriete hobby’s is!

Verder was het zondag de dag van de mede-CHE’ers. Eerst even gezellig bijgebabbeld met Danielle Molenaar op Bloubergstrand en ’s avonds kwamen we geheel onverwachts Gert en Lourens Jan tegen in de Vrye Gereformeerde Gemeente (de enige ware kerk volgens sommige, toch Robin ;) ).

Deze kerk bezorgde me overigens een mega-flashback naar NL. Misschien kwam het door het Afrikaans (goed te volgen voor Nederlanders) wat daar gesproken werd, misschien door de aanwezigheid van alleen maar blanke mensen, misschien kwam het door de bekende melodie van de psalmen en gezangen, misschien wel om dat de dominee refereerde aan Bunschoten (of all places!) of misschien wel omdat de kerk er zo traditioneel Nederlands uitzag van binnen… Any way, weten we ook weer dat ze in deze kerk de preek gezamenlijk afsluiten met het in koor zingen van Amen Amen Amen.

Maandag was voor de verandering weer eens ouderwets uitslapen om vervolgen cultureel verantwoord te gaan shoppen in het centrum van Kaapstad. Niet dat ik wat gekocht heb (afgezien van een heerlijke cocktail op een terrasje), maar goed. Daarna door naar Bloubergbeach om daar de kite-surfers (surfen met behulp van een vlieger) te bewonderen en van de zonondergang te genieten. Daarna lekker gegeten in het nabijgelegen steakhouse waar de T-bone zeer goed smaakte.

Als laatste wil ik nog even kwijt dat wij 4-en elkaar steeds beter leren kennen! Zo weet ik nu dat Lydia en Robin echter culinaire barbaren uit de oertijd zijn. Mensen zonder enige gevoel voor smaak en hoogstandjes van de (chef)kok. Hoe kom ik hier zo bij? We hebben stad en land afgereden voor appelmoes! Helaas hebben ze dit ook in ZA en dus wordt er door de 2 bovengenoemde gastronomische leken die zich bevinden op het Mc Donalds niveau op ieder diner 4 grote lepels appelmoes gekwakt… zucht… :)

Comentarios

Jeannette

gewéldig weer ;)

heb je gert nog wel de groeten van mij gedaan?? :D en andersom natuurlijk ;)?

Maarten

Hey Matthias!

Jij nu ook al een surfdude?! Ik surf namelijk regelmatig naar deze site! Daarom nu maar eens een berichtje plaatsen.
Mooi om te lezen dat jullie je daar prima vermaken en dat alles tot nu toe goed gaat. Ook mooi dat jullie het nog steeds leuk hebben met z’n vieren! Tja, met communicatiestudenten is dat eigenlijk ook niet heel moeilijk…
Hee, het ga je goed daar, geniet ervan, werkse en de groeten aan de anderen!

Don

Hoi Matti,

Ik lees graag je avon(d)(t)uren.
Je kan het allemaal prima verwoorden.
Ik hoop dat je daar een fijne tijd hebt.
Volgens mij heb je daar geen problemen mee.
We missen je wel met voetbal op maandag.
Veel succes!
Gr. Don

sten en marlies

he gozert,

het is weer leuk om wat van je te horen.
altijd leuk zo’n wedstrijd volgen he.
gafe sfeer.
dat uitslapen lukt wel he.
succes met je culinaire vrienden…

gr. s&m

Leave a Reply