Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/deb6919/domains/communicatiearchitect.nl/public_html/wp-includes/theme.php on line 540
Zwarte Zuid-Afrikaan met een Schots accent | Matthias

Matthias

Matthias

 

Full RSS

 

Comments RSS

 

Zwarte Zuid-Afrikaan met een Schots accent

February 3rd, 2008

Nou we zitten er hoor! Bedford Street 16 is officieel in gebruik genomen. Na enige vertraging (heel gewoon in Zuid Afrika) met de verhuizing hebben we intrek in onze kamers genomen. Ik moet zeggen dat ik niet ontevreden ben, het ziet er allemaal netjes uit. Er moeten nog wat laatste puntjes op de i worden gezet, maar dat komt wel goed. 2 minpuntjes zijn het gebrek aan internetverbinding (wordt aan gewerkt) en de aanwezigheid van huisdieren (torretjes, kakkerlakken en ander ongedierte)(wordt hopelijk ook aan gewerkt).

 

*onderstaande alinea is geschreven om mijn imago te verbeteren*

Uiteraard heb ik mijn kamer eerst even schoongemaakt voordat ik deze betrok. Sopje, doekje, kast, bureau, bedkastje, douche en klaar was Matthias. Daarna nog maar even de keuken boven en ohja, nu ik toch bezig ben kunnen de ramen ook wel gelijk mee. Ach ja, de binnenplaats moet ook nog even geveegd worden. Geen enkel probleem!

 

Nou na de zware arbeid is een lekker diner natuurlijk een welkom geschenk. Dus op naar de lokale Mexicaan. Staan we daar even rustig, met een biertje in de hand, te wachten tot er een tafeltje vrijkomt PLOP!!! heel Kaapstad zonder stroom. De menukaart werd drastisch gereduceerd, kaarsjes kwamen op tafel maar we hebben heerlijk gegeten en gedronken (met z’n 4-en voor 26 euro totaal!). Daarna in het donker naar huis gelopen en in het donkerdere en enigszins onbekende huis onze weg gezocht.

 

Volgende ochtend deed de stroom het gelukkig weer zodat we ons fatsoenlijk konden klaar maken voor de eerste excursie. Moutainbiken (voor de vorm) en wijnproeven (waar het werkelijk om ging). Gezellige dag gehad, leuke andere mensen ontmoet, tussen het fietsen door even uitrusten bij een beekje en ik ben nu ook bijna een semiprofessionele wijnproever. Thuisgekomen eerst alle stof van mijn goed ingesmeerde armen en benen gedoucht om vervolgens pannenkoeken te gaan bakken. *Ook weer goed voor mijn imago.*

 

We besloten tot besluit van deze dag nog even een biertje te drinken in ons vaste hang-out plek op Lower Main Road. Het was buitengewoon gezellig omdat er veel mensen op straat waren om het weekend te vieren. Het carnaval is in Nederland losgebarsten dus gingen wij ook nog maar even verder te feesten in een club een eindje verderop. Lekker gedanst(ja ja!) en nog een paar biertjes gedronken om rond een uurtje of 3 uiteindelijk mijn bed in te duiken.

 

De zon scheen me deze zondagochtend om 8.15 wakker en na een korte nacht stond een kerkbezoekje op het program. Om stipt 9 uur zaten we in de Apostolische kerk (geen idee, wat dat inhoud…) bij ons om de hoek.

 

En we vielen met onze neus in de boter! Er werd een kindje gedoopt, Avondmaal gevierd, een preek in het Engels gehouden door een zwarte Zuid-Afrikaan met een Schotse accent(serieus!), nog een extra overdenking door een ouderling, een koor droeg wat liederen voor en we stonden om 10.15 weer buiten :)

 

Dit natuurlijk niet zonder dat we de halve gemeente een hand hadden gegeven en zei ons hartelijk welkom hadden geheten. Het is daar de gewoonte om na de dienst de dominee en de ouderlingen een handje te geven dus ook daar weer ons beste gezicht op gezet en verteld dat we om de hoek wonen en hier komen studeren.

 

Buiten bleek nog maar eens dat de zegen van boven komt want een klein regenbuitje overlade ons met wat frisheid. Gelukkig kwam de zon al snel weer te voorschijn en kunnen we zo als gebruikelijk genieten van zomerse temperaturen.

P.s. foto’s zijn toegevoegd. Helaas niet onder een nieuw kopje vanwege technische problemen, maar ach…

Comentarios

Daniëlle

Gezellig hoor! Hoorde gister al het een en ander van Papa en Mama! Wij zijn vandaag ook weer naar de kerk geweest. Ik miste je wel in de kerk hoor! Heb nu maar lekker bij mijn papa en mama gezeten, maar toch anders dan dat je er bij bent! Veel plezier nog!

Evelien

Weer hele belevenissen hoor, je hebt je van een goede kant laten zien.

majolie

hoi hoi

zo ben weer bij gelezen leuk allemaal hoor!!
en jij aan de schoonmaak zo zo
en hier een biertje en daar nog een
hier gaat alles goed
we hebben hier vandaag koud snijdend weer grrrr
ga vanavond naar je ouders

liefs je nicht

majolie

he niet alles staad er op achter hier een bier
moets nog staan

majolie

ooooo nou krijg nu het heen en weer
alles wat ik tussen haakjes zet komt er niet op

harmen

yow matti,
je vermaakt je aardig zo te lezen :) dat jij ooit nog eens een sopje zou maken en ermee aan de slag ging, wie had dat ooit gedacht! maar ik ben trots op je.

waarom kunnen de mensen daar, die volgens mij altijd relaxed zijn, een kerkdienst houden waarin zoveel gedaan wordt en dan om 10:15 klaar zijn. als je het antwoord hebt wil ik dat zeer graag horen, misschien kan ik wel wat doorspelen…

geniet van je eerste schoolweek en ga door met je mooie verhalen :)

harmen

Niels van Renselaar

Matthias,

Kan je niet wat van het weer naar Zeewolde toe seinen? Als je kleine zusje en ik daar zitten ;)… Je imago zit wel goed hoor geloof ik ;)…

Ohja, succes met het verzorgen van je huisdieren. Drie maal daags uitlaten, en zo nu en dan wat vuil achterlaten!

Groetjes

sten en marlies

die matthias,

ik dacht, dat je het schoonmaken aan de dames zou overlaten??? het wordt nog wel eens wat met jou…
een kerkdienst, zou vol gepland, en dan zo vroeg klaar? Geweldig zo’n kerk.

je drinkt wel wat biertjes he, Harmen moet oppassen, straks drink jij hem nog voorbij. Harmen begint al op de tafel te dansen enzo. Heeft hij vast niet verteld he?

we hebben lekker geskiet zondag, dus de techniek hebben we goed kunnen oefenen voor de vakantie.

he makker, we houden contact.hou je rustig he,

s&m

Erwin

Love it!

Wat hebben jullie een geweldige tijd!
Wat cool dat jullie daar naar de kerk gingen.
Make some pica’s @ the church, please?

Maarre… dansen?! Hoe gaat dat bij jou?
Ben je al versierd door een of andere Amerikaanse meid?
Niet laten verdwijnen he? :) Zie nieuws in USA & NL over Natalee Holloway.

Groetjes aan de rest!

Erwin

Leave a Reply